Olivier Bisback geniet in ons land al langer naam en faam als het op stuntwerk aankomt. Hij is de astronaut die naar beneden springt in het reclamespotje voor ADSL, de bediende die naar beneden tuimelt in het reclamespotje voor Bobbejaanland, de fietser die in het water rijdt voor ADSL, Tarzan die tegen een muur botst voor Senseo, stand-in voor Jean-Claude Van Damme in ‘The Eagle Path’, …

Alleen het officiële certificaat van de ‘International Stuntschool’ ontbrak nog aan zijn palmares. In augustus 2004 slaagde hij als eerste en enige Belg aan deze gerenommeerde stuntschool. Tijdens deze Spartaanse opleiding kwamen o.a. aan bod: valtechnieken, stair falls, fire work, ratchet, gewapend gevecht, high falls, camera technieken, fire work, special effects, ... Olivier Bisback is sindsdien letterlijk vol vuur voor zijn job.

Olivier zit trouwens nooit om een stunt verlegen als hij op televisie komt. Hij verraste ooit Ben Crabbé in ‘Aan Tafel’ door letterlijk binnen te vallen en zich nadien door Roos Van Acker in het kruis te laten trappen. In ‘De Laatste Show’ viel hij – letterlijk!- uit de lucht bij Marc Uyterhoeven en rolde vervolgens van een trap de studio binnen. In ‘Zomer 2007’ stond hij letterlijk in vuur en vlam en sloeg hij onder het waakzame oog van Jan Leyers, Axel Peelemans in elkaar.


Externe links
Into Action
Wikipedia - Olivier Bisback
IMDB - Olivier Bisback
Nederlandse versie - English version

Alle inhoud en foto's zijn © 2023 door Olivier Bisback.
Webdesign door FW4