Olivier Bisback werd geboren in Aalst, België, in 1973. Geïnspireerd door actiehelden als Bruce Lee, Chuck Norris en Jackie Chan begon hij zich van jongs af aan te verdiepen in taekwondo en fitness. Begin jaren ’90 deed hij mee aan een auditie voor een film met Jean-Claude Van Damme. Deze auditie leverde hem enkele jaren later een uitnodiging op van een regisseur om in Hollywood mee te werken aan de promotie van een film. Hij volgde in 2001 in Los Angeles (USA) een opleiding ‘cinema training’.

Daar kreeg hij de kans om samen te werken en te leren van de grootste stunt- en gevechtscoördinators van Hollywood en werd hij pas echt goed én hevig gebeten door de microbe van film en televisie.

Bij zijn terugkeer uit LA in 2001 werd Olivier Bisback gecontacteerd door regisseur Jan Verheyen om mee te werken aan de film ‘Alias’. Nadien raakte alles in een stroomversnelling. Olivier Bisback werd een veelgevraagde stunt- en gevechtscoördinator.

In 2004 studeerde hij als eerste en enige Belg af aan de International Stuntschool in Seattle (USA). Hij was ook de eerste Belg die zich aansloot bij de United Stuntmens Association.

Olivier Bisback wordt nu al meer dan 8 jaar ingehuurd als stunt- en gevechtscoördinator voor film en televisie. In vele gevallen was Olivier Bisback verantwoordelijk voor de begroting, de ontwikkeling, de choreografie en de uitvoering van de stunts volgens de noden van het script en de regisseur.

De bekendste Vlaamse films waar Olivier Bisback verantwoordelijk was voor de stunt- en gevechtscoördinatie zijn o.a. Alias, Team Spirit, Firmin, Windkracht 10, Ben X, Vermist, Loft, Oud-België, Meisjes, …

Voor televisie was hij stunt- en gevechtscoördinator voor o.a. Flikken, Witse, Aspe, Zone Stad, Spoed, Familie, Kinderen Van De Windt, Wolven, Code 37, …

De grote doorbraak voor Olivier Bisback als stunt- en gevechtscoördinator kwam er toen er ook interesse kwam uit het buitenland. In 2006 werd hij gevraagd om mee te werken aan de film ‘Flawless’ met Demi Moore, in 2007 voor ‘JCVD’ met zijn jeugdidool Jean-Claude Van Damme, in 2008 voor ‘Diamand 13’ met Gerard Depardieu en ‘The Eagle Path’ met Jean-Claude Van Damme, in 2009 ‘La Meute’ met Emilie Dequenne en Yolande Moreau, … Ook nu nog blijven de opdrachten binnenstromen.

Inmiddels geldt Olivier Bisback als dé referentie als het gaat om stunt- en gevechtscoördinatie met een reputatie die hem inmiddels is vooruitgesneld.


Externe links
Into Action
Wikipedia - Olivier Bisback
IMDB - Olivier Bisback
Nederlandse versie - English version

Alle inhoud en foto's zijn © 2023 door Olivier Bisback.
Webdesign door FW4